Iklan

[VIDEO] Ahya Rosli Tak Percaya Keberkatan, Mahu Hapus Nilai Murni Adat Melayu“Tak kisah.. itu majlis saya.” Itulah kata-kata yang ditegaskan oleh seorang pelakon dan model yang kurang terkenal dengan cara yang positif, Ahya Rosli.

Malah ujar anak pelakon popular yang sudah veteran, Normah Damanhuri, dia berhak melakukan apa-apa sahaja pada majlis persandingannya.

Sinisnya, sudah pun namanya ‘show’, maka tidak salah baginya untuk menentukan jenis persembahan dalam majlis yang masih berunsurkan adat Melayu dan Islam itu.

Komen seorang pengguna media sosial, Rafazan Israzel, dia amat bersetuju dengan tindakan Ahya yang tegas menentukan kehendaknya.

“Kami warganet mengucapkan sekalung tahniah kepada Ahya. Cuma saranan tambahan kami, kalau nak nak berkahwin untuk kali kedua sehingga keempat, sila buat tarian bogel.


“Sedaplah kami melayan free show dalam majlis perkahwinan Melayu secara terbuka. Lagi pun selama ini Melayu terpaksa sorok-sorok nak meraikan kegembiraan sementara,” katanya.

Rafazan berkata demikian setelah menonton video tarian ghairah separuh bogel wanita Melayu yang digambarkan seperti sudah murtad menari sebuah tarian seksi.

Dalam pada itu, Elica Ramputra berkata, Ahya bagaikan tidak lagi percayakan keberkatan Allah yang maha Esa meski pun perbuatannya itu jelas tersasar.

“Yang pasti tindakan Ahya sangat baik dalam usaha menghapuskan nilai murni dalam adat Melayu.

“Lagi pun saya percaya takkan ada Melayu yang berani menegur Ahya sekeluarga dengan tindakan keras lebih-lebih lagi mereka ada populariti.

“Saya juga percaya inilah imej Melayu Islam yang wajar diterima ramai selagi mereka tidak dibunuh dan keturunan mereka membiak bagaikan babi,” katanya secara sindiran.

1 comment:

  1. ASTAGAFIRULLAHHULAZIM... Pegantin dah buang tabiat tak guna otak dan langsung
    Tak menghormati org orang tua dan anak anak kecil datang ke majlis. Mana keberkatannya wahai keluarga pegantin. Yg uploadkan video pun bengong!!

    ReplyDelete