Biar sekalipun persembahan berskala kecil seperti sebuah showcase, Sarah padu dalam persembahan, menghiburkan, mampu menggeletek hati hadirin dengan ucapan lucu beliau, selesa di atas pentas dengan barisan pemuzik pimpinan Loke Yu.
Munculnya Shuib di atas pentas untuk memberi ruang kepada Sarah menukar pakaian, mengundang tepukan gemuruh daripada hadirin.
Menyampaikan lagu yang dipopularkan oleh kumpulan Radja dari Banjarmasin, Indonesia berjudul Benci Bilang Cinta, gaya nyanyian dan penguasaan pentas oleh Shuib amat menghiburkan.
Jika Shuib benar-benar serious untuk mengasah bakatnya sebagai penyanyi pasangan duet Siti Sarah, itu tidak mustahil kerana pentas hiburan Malaysia ketandusan pasangan penyanyi suami-isteri.
Lontaran suara Shuib dan Sarah secara berduet menerusi lagu berjudul Kejoraku Bersatu, mencerminkan bahawa sebagai penghibur di atas pentas, mereka ada chemistry yang cukup hebat.
Perjalanan Showcase Special Siti Sarah malam tadi langsung tidak hambar kerana Sara juga berkongsi pengalaman ketika beliau mewakili negara dalam Copa dan Festival Jazz sebelum menyampaikan lagu Pohon Asmara yang berentak blues.
Hebat dan pengalaman yang ditimba oleh Siti Sarah sepanjang beliau mendambakan dirinya sebagai anak seni, amat membanggakan menerusi persembahannya malam tadi.
Mark Adam, kata Sarah, Raja Pop Filipina menjadi artis undangan untuk berduet menyampaikan lagu Sandarkan Pada Kenangan, menambah lagi rencah dalam showcase Sarah.
Comel, lucu dan bijak ‘permainan’ Mark Adam di atas pentas malam tadi ketika menyampaikan lagu hebat seperti Sandarkan Pada Kenangan yang rata-rata, penggemar muzik tanah air tahu bahawa lagu itu adalah dendangan Raja Pop Malaysia, Datuk Jamal Abdillah bersama Sarah selepas Jamal berduet dengan selebiriti, Ogy Datuk Ahmad Daud.
Di penghujung persembahan Showcase Special Siti Sarah yang tidak terasa sudah melebihi dua jam dengan lagu ciptaan Shuib sendiri berjudul Semakin, Dafi tampil di atas pentas berduet dengan Sarah menyampaikan lagu berjudul Menari Denganku.
Semestinya kehadiran Raisuddin Hamzah, ayah yang banyak membimbing Siti Sarah dalam dunia seni, sejak dari Sarah anak dara sehingga diperisterikan oleh Shuib dan dikurniakan dengan tiga orang cahaya mata, menyanyikan lagu berjudul Jangan Ada Dusta Di Antara Kita dengan Sarah mendapat tepukan hadirin.
Showcase Special Siti Sarah di Matic, Jalan Ampang malam tadi adalah sebuah persembahan terbaik oleh Siti Sarah Raisuddin dengan sulaman hiburan, gelak ketawa dan air mata.